AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesi hakkında sert açıklamalarda bulundu. Çelik, "İsrail bu suikast ile beraber bir bölge savaşını istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. İsrail hükümeti bir bölge savaşı çıkarmak istediği konusunda irade beyanında bulunmuştur," ifadelerini kullanarak İsrail hükümetinin bölgedeki tüm ülkelerin milli güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

Çelik'in Açıklamalarından Satır Başları:

Araştırma Şirketi'nden Yeni Anket: Partilerin Oy Oranları Açıklandı Araştırma Şirketi'nden Yeni Anket: Partilerin Oy Oranları Açıklandı

"Amerikan Kongresi'nde sorgulanması gereken Netanyahu ayakta alkışlanmıştır. Oradaki her alkış bugünkü suikasta verilen destek olarak ortaya çıkmıştır. Netanyahu 7 Ekim olayları olduktan sonra bölgedeki bütün sınırlar değişecek demişti. Netanyahu ve ekibi, dünyada görülmemiş bir soykırıma imza attılar."

 "Dünya barışının kilidi Ortadoğu barışıdır, Ortadoğu barışının kilidi de Filistin barışıdır. İsrail bu suikast ile beraber bir bölge savaşını istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. İsrail hükümeti bölgedeki tüm ülkelerin milli güvenliğini tehdit etmektedir."

 "Dünya barışı önündeki en büyük tehdit Netanyahu hükümetidir. İsrail hükümeti bir bölge savaşı çıkarmak istediği konusunda irade beyanında bulunmuştur. Bugün yapılan eylem bütün bölge barışına karşı meydan okumadır."

"Barış isteyen Haniye'nin şehit edilmesi herkesin acısıdır. Ömrünü Filistin davasına adamış Haniye'nin şehit edilmesi sadece Filistin halkının acısı değildir. Haniye, bütün İslam dünyasının şehididir."