AK Parti milletvekili Ünüvar ile BBP lideri Destici’nin kızları Meclis’te işe alındı AK Parti milletvekili Ünüvar ile BBP lideri Destici’nin kızları Meclis’te işe alındı

AK Parti, Olağan Kongre sürecini 'Türkiye Buluşmaları' istişare toplantılarının ardından ekim ayında başlatmayı planlıyor. Partinin izleyeceği yol haritalarının belirlendiği kamp toplantıları Kızılcahamam'da devam ediyor.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partinin Olağan Kongre sürecinin ekim ayında başlayacağı öğrenildi. Sürecin önce yerelden başlayacağı ve Genel Kongre ile sonlanacağı belirtildi. Ancak Genel Kongre'nin kesin tarihi henüz açıklanmadı.

Haziran ile ekim ayları arasında parti teşkilatlarınca 'Türkiye Buluşmaları' ve 'İstişare Toplantıları' düzenleneceği duyuruldu. Türkiye Buluşmaları'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 büyükşehirde düzenlenecek toplantılara katılması bekleniyor. Bu toplantılar ve çalıştaylar, kongre için altyapı oluşturma amacı taşıyor.

İlçe ve illerde gerçekleştirilecek kongrelerin tamamlanmasının ardından gözler büyük olağan kongreye çevrilecek. AK Parti'nin stratejilerini belirleyeceği bu süreçte, teşkilatın dinamiklerinin gözden geçirilmesi ve partinin geleceğe yönelik planlarının netleştirilmesi amaçlanıyor.