Güncel

AK Parti'de yenilenme süreci! Bazı başkanların istifaları istenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği ile parti temsilcilerinin yürütmüş olduğu değişim sürecinde, birçok il ve ilçe başkanının istifalarının isteneceği ileri sürüldü. Teşkilatlardaki yenilenme sürecinin kongreye kadar sonlanması amaçlanıyor.

Abone Ol

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde istediği oy oranıan sahip olamayan AK Parti'de teşkilatlardan başlayan yenilenme süreci önümüzdeki süreçte daha da hızlı bir şekilde yürütülecek.

Önce İl ve İlçe Başkanları

AK Parti temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda kongre takvimi ile ilgili ek formüller oluşturmuştu. Kongrenin 2025 yılı içinde gerçeklşmesinin daha uygun olacağı yönünde ifadeler yer almış, ancak bu zaman içinde il ve ilçe başkanlarından başlayıp değişim sürecinin başlatılması karar verilmişti.

'Bayrak değişimi' Politikası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra katışım sağladfığı parti görüşmelerinde 'Bayrak değişimi' yapılacağını açıklasa da, şu ana kadar parti üst yönetimine yönelik bir çalışmaya imza atılmadı. Erdoğan'ın, parti üst yönetimi yerine, değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması yönünde görüşünün olduğu iddia ediliyor. Bu anlamda, bayramdan önce genel merkezin talimatı ile Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları görevi bırakmıştı. Önümüzdeki süreçte hızlanacak değişim sürecinin teşkilatlardan başlanmasına parti içinde karşı çıkanlar da bulunuyor. Ancak, il ve ilçe bazında incelemeleri neredeyse tamamlanan AK Parti yönetimi, düzenlemenin tabandan tavana doğru şekilde hareket edilmesinin teşkilatları daha dik tutacağı değerlendiriliyor.

Kapsamlı Değişim Süreci

Erdoğan'ın, 'Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz' şeklindeki duyurusunu tekrarlayan AK Parti kurmayları, özellikle seçimde istenilen sonuç alınmayan illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu vurguladı.

Yer alan bilgilere göre kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecinin bitmesini amaçlayan AK Parti yönetimi, istifa sunulacak il ve ilçe başkanlarının yerlerine getirilcek isimler için de titiz bir değerlendirme üzerinde duruyor. Erdoğan'ın da teşkilatlara atayacağı yeni isimlere yönelik 'güvendiği isimlerle ve fikrine önem verdiği yakın dostları' ile bizzat inceleme yaptığı belirtiliyor.