AKOM'dan İstanbul için uyarı: Şiddetli sağanak yağış bekleniyor

Bugün akşam saatlerinde İstanbul genelinde etkisini artırması beklenen sağanak yağış konusunda AKOM'dan uyarı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehir genelinde yarın akşam 17.00’ye kadar aralıklarla devam edecek sağanak ve gök gürültülü yağmurun etkili olacağını bildirdi. Başlayan yağışların gece saatlerinden itibaren tüm İstanbul'da kuvvetli gök gürültülü sağanak olarak kendini göstereceği ve yerel olarak yoğun yağış (15-35 kg/m²) beklendiği ifade edildi.

Merkezde şiddetli, Karadeniz kıyılarında ise çok şiddetli yağış bekleniyor

O Belediyeden Anlamlı Yarışma! Yüzlerce Öğrenciye Bisiklet Hediyesi O Belediyeden Anlamlı Yarışma! Yüzlerce Öğrenciye Bisiklet Hediyesi

Gün boyunca hava sıcaklıklarının 19 derece civarında seyrettiği, Çatalca ve Silivri’nin kuzey kesimlerinde kısa süreli kuvvetli sağanak yağışların görüldüğü, diğer bölgelerde ise parçalı bulutlu havanın hakim olduğu belirtildi. Akşam saatlerinden itibaren yağışların tüm il genelinde kuvvetlenerek gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Cumartesi akşamına kadar devam edecek yağışların, şehir merkezinde kuvvetli (20-40 kg/m²), Karadeniz kıyısındaki kuzey bölgelerde ise çok kuvvetli (40-70 kg/m²) olacağı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının ise 20-23 derece arasında serin bir seyir izleyeceği tahmin ediliyor.