Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Toplamda 20 ilde gerçekleştirilen bu operasyonlarda, 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 1510 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van'da jandarma, polis ve Sahil Güvenliği tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 5 organizatör tutuklandı, 2'si hakkında adli kontrol kararı alındı ve diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin düzensiz göçün hedefi haline gelmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, bu operasyonlarla insan kaçakçılarına karşı kararlı bir duruş sergilendiğini ifade etti. Ayrıca, bugünden itibaren Türkiye genelinde valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, düzensiz göçmen tespitini kolaylaştırmak amacıyla Mobil Göç Noktası araçları ve uzman personelle denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bilgisini paylaştı.

Başta İstanbul olmak üzere 81 ilde toplamda 97 Mobil Göç Noktası aracı ve 291 uzman personel ile 24 saat boyunca denetimlerin devam edeceğini belirten Yerlikaya, operasyonları düzenleyen güvenlik güçleri ve uzman personeli tebrik ederek, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.