Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Almanya'da uygulanmaya başlanan geçici sınır kontrolleri hakkında açıklama yaparak, Türkiye'ye vize verme sürecinin normal şekilde devam edeceğini duyurdu. Büyükelçilik, güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması amacıyla Almanya'nın geçici sınır kontrolleri uygulamaya başladığını belirtti. Ancak bu tedbirin, Türkiye için vize sürecini etkilemeyeceği vurgulandı.

Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri uygulanırken, bu kararın Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve diğer Schengen ülkelerine önceden bildirildiği kaydedildi. Almanya'ya yasal yollardan girişlerin sorunsuz devam edeceği ve seyahat edenler için uzun bekleme sürelerinin oluşmaması için çaba gösterileceği ifade edildi.

Almanya, yasa dışı göçle mücadele kapsamında sınır kontrollerini genişletiyor. Polonya, Çekya, İsviçre ve Avusturya sınırlarında uzun süredir devam eden kontroller, şimdi Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka sınırlarını da kapsayacak. Bu uygulama, 15 Mart 2025'e kadar sürecek.

Bakan Şimşek yanıtladı: 2025'te enflasyon ne olacak? Bakan Şimşek yanıtladı: 2025'te enflasyon ne olacak?

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Almanya'nın Türk vatandaşlarına sınır kapılarını kapattığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, Türkiye için vize sürecinin normal şekilde devam ettiğini vurguladı. Schengen vizesine sahip Türk vatandaşlarının Almanya'ya girişlerinde herhangi bir kısıtlama olmayacak.