Almanya Dışişleri Bakanlığı, bugün Türkiye'ye seyahat edecek Alman vatandaşları için bir uyarı yayınladı. Bildiride, Almanya'da ifade özgürlüğü kapsamına giren beyanların Türkiye'de cezai veya mesleki yaptırımlara yol açabileceği ve siyasi etkinliklerden, mitinglerden uzak durulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Alman vatandaşlarının keyfi tutuklamalar, çıkış yasakları veya giriş engelleriyle karşılaşabileceği belirtildi. Özellikle, terör örgütleriyle bağlantılı propaganda veya destek şüphesiyle yapılan kovuşturmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca, sosyal medya paylaşımlarının, yorumların veya "beğenilerin" bile kovuşturmaya neden olabileceği ifade edildi.

Hükümeti eleştiren sosyal medya paylaşımlarının, özellikle cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla, ciddi sonuçlar doğurabileceği ve bu durumun Türkiye ile kişisel bağları olan veya Türk-Alman çifte vatandaşlığına sahip kişileri etkileyebileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca, gazetecilere gerekçesiz akreditasyon verilmemesi durumlarına da dikkat çekildi.

KPSS Ön Lisans Soru ve Cevap Anahtarı Yayımlandı KPSS Ön Lisans Soru ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

Siyasi etkinliklere ve büyük kalabalıklara katılmaktan kaçınılması önerildi; bu tür eylemler ve sosyal medyada hükümeti eleştiren açıklamalar cezai sonuçlar doğurabilir. Konsolosluk yardımının her durumda yeterli olmayabileceği ve giriş engellerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.