Altın rekor tazeledi: 2.588 dolara ulaştı

Emeklilikte kritik yıl: Bu yıl emekli olanlar daha yüksek maaş alacak Emeklilikte kritik yıl: Bu yıl emekli olanlar daha yüksek maaş alacak

Altın, 2024 yılı boyunca sürekli yükseliş gösterirken, son olarak 2.588 dolarla tarihi zirvesini gördü. Altının ons fiyatı, yılın başından bu yana dolar bazında yüzde 25.6 oranında artış gösterirken, son bir yıldaki toplam yükseliş yüzde 33'e ulaştı. Uzmanlar, bu yükselişin ana nedenleri arasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları ve gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının altın alımları olduğunu belirtti.

Goldman Sachs: Altının yükselişi sürecek

Goldman Sachs’ın araştırma birimi tarafından yayımlanan son raporda, Fed’in olası faiz indirimleri ve gelişmekte olan ülke merkez bankalarının altın alımlarının artmasıyla birlikte, altının ons fiyatının 2025 yılı başında 2.700 dolara ulaşmasının beklendiği kaydedildi. Bu durum, altın fiyatlarının şu anki seviyesine göre yaklaşık yüzde 4.7'lik bir artış yaşanacağı anlamına geliyor.

Jeopolitik risklere karşı güvenli liman

Raporda ayrıca, ABD'nin ek mali tedbirler alması ya da ABD borçlarıyla ilgili endişelerin artması durumunda altının daha da yükselebileceği vurgulandı. Goldman Sachs stratejistleri, kısa vadede en çok yükselmesi beklenen emtianın altın olduğunu belirtirken, jeopolitik riskler karşısında en güvenli yatırım aracı olarak altını işaret etti.