Altın piyasasında hareketli bir hafta başlıyor. Altının gram fiyatı yeni haftaya yatay bir başlangıç yaparak 2 bin 452 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 4 bin 80 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 280 liradan alıcı buluyor.

Altın ons fiyatında artış

Altının ons fiyatı ise şu anda yüzde 0,2 artışla 2 bin 324 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcıların dikkatle takip ettiği ons fiyatı, altın piyasasında önemli bir gösterge olmaya devam ediyor.

10 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak yağış rota değiştirdi 10 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak yağış rota değiştirdi

Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor

Yurt içinde bu hafta gözler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrilmiş durumda. Merkez Bankası'nın alacağı kararlar, altın fiyatlarının seyrini etkileyebilir.

İslam Memiş'ten yatırımcılara önemli uyarılar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100'deki yazısında altın yatırımcılarına önemli mesajlar verdi. Memiş, "Yılın son alım fırsatını değerlendirmek isteyenler için kritik bir hafta" diyerek yatırımcıları uyardı. Memiş, altının 2 bin 600 dolar seviyesine doğru yükselmesini beklediğini belirtti.

Gram altında yılın son fırsatı

İslam Memiş, "Ons altın 2 bin 280 dolar seviyesini test ettiğinde gram altın yatırımcısı da yılın son alım fırsatını yakalamış olacak" ifadelerini kullandı. Memiş, özellikle gram altının Temmuz ayı itibariyle 3 bin - 3 bin 500 lira aralığına ulaşmasını beklediğini söyledi.