Güncel

Altın Değer Kaybederken Yatırımcılar Yüksek Faiz ve Dolar Endişesi İle Karşı Karşıya!

Altın, yükselen tahvil faizleri ve güçlenen doların etkisiyle değer kaybederek dünkü yüzde 1,3'lük gerilemenin ardından haftanın üçüncü işlem gününde yüzde 0,21 düşüşle ons başına 2.025 dolara indi. Gram altın ise ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanarak 1.900 TL seviyesinin üzerinde alıcı buluyor.

Abone Ol

ABD Merkez Bankası üyesi Christopher Waller'ın enflasyondaki düşüşlerin faiz indirimine olanak tanıyabileceği ancak dikkatli bir şekilde yapılması gerektiği yönündeki açıklamaları, tahvil piyasasında satış baskısını artırarak ABD'nin 10 yıllık tahvil faizini son bir ayın zirvesi olan yüzde 4,07'ye çıkardı.

Phillip Nova Pte. Kıdemli Analisti Priyanka Sachdeva, Orta Doğu'daki krizin altının düşüşünü sınırlayabileceğini belirterek mevcut fiyat düşüşünün tartışılabilir hale gelebileceğini ifade etti.

Analizciler, Euro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerini takip ederken, hafta sonunda açıklanacak işsizlik başvuruları rakamlarının yatırımcılar tarafından dikkatle izleneceğini öngörüyor.