ABD Başkanı Joe Biden'ın 2024 başkanlık yarışından çekilmesinin ardından ons altın fiyatları değer kazandı. Biden'ın yarıştan çekilmesi ve Kamala Harris’i desteklemesi, altın fiyatlarını etkileyerek yurt içinde gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

altın-1

Altın Fiyatlarındaki Artış

Son verilere göre, ons altın fiyatı sabah saatlerinde 2412,20 dolara kadar yükseldi, şu anda ise yüzde 0,18 artışla 2405,54 dolardan işlem görüyor.

Gözler Ulusal Kongre’de

Kamala Harris’in Demokratlar tarafından resmi olarak aday gösterilmesi için önümüzdeki ay yapılacak ulusal kongrede yer alması gerekiyor. Kasım ayındaki genel seçimler yaklaşırken, anketler Donald Trump’ın açık ara önde olduğunu gösteriyor. Trump’a olan destek, 13 Temmuz’da Pennsylvania’da düzenlenen bir mitingde suikast girişiminden sağ kurtulmasının ardından artmış durumda.

altın 1

Yeni Altın Rekorları İçin Tahminler

Capital.com'un finansal piyasa analisti Kyle Rodda, faiz indirimi beklentisi ve ABD’deki siyasi belirsizliğin altın fiyatlarını desteklediğini belirtti. Rodda, “ABD ve Çin arasında süregeldiği söylenen ayrışmanın, Trump’ın başkanlığında daha da şiddetleneceğini veya hızlanacağını düşünüyorum. Altın, jeopolitik gerginliklerin artmasından kesinlikle faydalanacaktır” dedi. Bu gelişmeler, altının 2024 yılı bitmeden yeni bir rekor seviyeye ulaşması için koşulların uygun olduğunu gösteriyor.

Bugünün Altın Fiyatları

Öğretmen, Muhtarın Silahıyla Kendini Vurdu Öğretmen, Muhtarın Silahıyla Kendini Vurdu

Geçtiğimiz hafta rekor seviyelere ulaşan altın, haftayı düşüşle kapatmıştı. Haftanın ilk gününde güncel altın fiyatları şu şekilde:

  • 24 ayar gram altın: 2743 TL
  • Çeyrek altın: 4.358 TL
  • Cumhuriyet altını: 17.714 TL