Güncel

Altın fiyatlarında ortalık karışacak! İslam Memiş, Gram altında rekor üstüne rekor tarihi duyurdu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında rekor tarihler hakkında dikkat çeken açıklamaların ardından, ons ve gram altın fiyatlarında değerlendirmeler yaptı. Altın fiyatlarındaki hareketlilik ne yönde olacak? İşte detaylar..

Abone Ol

Fed, ECB ve BOE'nin beklenenden erken faiz indirimi uygulayacağına dair hayal kırıklığının yaşanması altın fiyatları tarafında düşüş yaşattı. Ons altın 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkarken ona ayak uyduran gram altın fiyatı da 1950 TL üzerinde piyasada yerini aldı.

FED İNDİRİMİ ONS ALTINI DÜŞÜRDÜ
Dünyada analistler faiz indirim tahminlerinden dolayı erken satın alımların olduğunu belirtti. Küresel anlamda enflasyonun önemli ölçüde inemediği; Fed, ECB ve İngiltere Merkez Bankası'nın ise çok fazla faiz indirimi uygulayacağı beklentileri piyasaları normalinden fazla önden fiyatlandırdığı vurgulanıyor.


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş merak edilen tüm soruları yanıtladı:

ALTINDA KÖPÜK MÜ VAR? 
"Merkez bankalarının faiz indirme olasılığı güçlü. Bu beklentimi 2023 yılının son çeyreğinden itibaren koruyorum. Piyasaların genel kanısı da bu yönde. Aslında olması gereken de bu yönde. Çünkü önden yüklemeli faiz artırımlarıyla birlikte ciddi anlamda piyasa sıkılmıştı. Bu kadar önden yüklemeli faiz artırımlarına karşı enflasyon beklenti doğrultusunda çok da düşmemişti. Şu anki ekonomik koşullara baktığımızda faiz oranlarının gerilemesi gerekiyor.

Altın fiyatları tarafında yaşanan bu yükselişin sebeplerinin tamamı faiz politikasından kaynaklanmıyor. Jeopolitik gerilimler, merkez bankalarının altın talebini sürdürmesi gibi etkenler de var. Dolayısıyla altın fiyatları tarafında herhangi bir köpük yok." ifadesini paylaştı.

"DEĞERİNİN ÜZERİNDE DEĞİL" 
"Şu anda ons altın 2035 dolar seviyelerinde. Zaten son 3 yıldır baskılanıyordu altın fiyatları. Yüksek enflasyon, büyük gerilimler, bu kadar belirsizlikler varken altın fiyatları zaten baskılanıyordu. Her şeye rağmen altın fiyatları şu an değerinin üzerinde değil."

ONS VE GRAM ALTIN İÇİN İLK AMAÇ NETLEŞTİ
"Ons altın için hedefimiz 2350 dolar. Bu beklentimi hala koruyorum.Onsta 2070 dolar seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra kademeli olarak 2150, 2200 ve 2350 dolar seviyelerini takip edeceğiz.

Dolayısıyla altın fiyatları için herhangi bir köpük olduğunu düşünmüyorum. Hatta aksine ederinden fazla değer kazanan bir altın fiyatı var karşımızda." dedi.

NASIL BİR YOL İZLENMELİ? 
"Bu aralar altın fiyatları cephesinde alım fırsatı var. Şu anda altın fiyatları çok aman aman yüksek değil."  yorumlarını yaptı.

İşte güncel altın fiyatları:

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 1.955,81

SATIŞ(TL) 1.956,11


ÇEYREK ALTIN FİYATI 

ALIŞ(TL) 3.333,00

SATIŞ(TL) 3.386,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ(TL) 13.627,00

SATIŞ(TL) 13.833,00


ONS ALTIN FİYATI 

ALIŞ(USD) 2.029,48

SATIŞ(USD) 2.029,72


22 AYAR BİLEZİK FİYATI 

ALIŞ(TL) 1.858,63

SATIŞ(TL) 1.973,60