Altın, haftanın son işlem gününü yüzde 0,5'lik bir düşüşle kapattıktan sonra, Pazartesi günü de gerileme eğilimini sürdürdü. Yatırımcılar, ABD işgücü piyasasına ilişkin kritik bir rapor ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimine dair olası ipuçlarını beklerken, altının değer kaybı devam etti.

Spot altın, haftanın ilk işlem gününde ons başına 2.655 dolardan işlem görüyor. Dolar/TL ile yapılan hesaplamalara göre gram altın, rekor seviyeye ulaşarak 2.918 TL’ye kadar yükseldi.

Altın-4

İşçiler, memurların amiri yapılabilir mi? Danıştay ve Sayıştay kararları ne diyor? İşçiler, memurların amiri yapılabilir mi? Danıştay ve Sayıştay kararları ne diyor?

Piyasalarda, Fed'in yıl sonuna kadar yaklaşık 75 baz puanlık bir gevşemeye gideceği fiyatlanıyor. Düşük faiz oranları, faiz getirisi olmayan altının değerini artırma eğilimindedir.

Eylül ayı istihdam raporunun, sağlıklı ancak ılımlı bir işgücü piyasası göstereceği bekleniyor. Bu yıl altın, yaklaşık yüzde 30 değer kazandı ve yükseliş eğilimini destekleyen faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan talepler ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer alıyor.