Güncel

Altın fiyatlarında son durum! Düşüş başladı...

Altın, tarih boyunca sadece bir yatırım aracı olarak değil, aynı zamanda prestij ve zenginliğin simgesi olarak kabul edilmiştir. Ancak son dönemlerde altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıları hem heyecanlandırıyor hem de tedirgin ediyor. İşte Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'ndaki son gelişmeler:

Abone Ol

Yeni günün başlangıcında altın fiyatlarında yaşanan ani düşüş, yatırımcılarda soru işaretlerine neden oldu. Gün içerisinde en düşük 1 milyon 641 bin lira seviyesini gören standart altın, en yüksek 1 milyon 705 bin lira seviyelerini de zorladı. Ancak günü, bir önceki kapanışa nazaran %0,5 düşüş ile 1 milyon 704 bin 500 lira seviyesinden kapattı.

Günün İşlem Hacmi ve Miktarı

Altın piyasasında hareketli bir gün geçiren Borsa İstanbul'da toplam işlem hacmi, 1 milyar 553 milyon 894 bin 197,97 lira olarak kaydedildi. Toplamda 934,04 kilogram altın işlem gördü.

Altın Piyasasının Liderleri

Peki, bu hareketliliğin arkasında hangi kurumlar vardı? Günün en aktif işlemlerine imza atan kurumlar sırasıyla; İstanbul Altın Rafinerisi, İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Demas Kuyumculuk İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret, Goldtrans Hediyelik Eşya Ticaret ve Zirve Değerli Madenler olarak sıralandı.