Altının gramı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 2 bin 410 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel artan gram altın, günü yüzde 0,3 yükselişle 2 bin 410 liradan tamamladı.

Altın fiyatları ne kadar?

Altının gram fiyatı, sabah saatlerinde önceki kapanışının aynı seviyesinde, 2 bin 410 lira olarak işlem görüyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 970 lira, Cumhuriyet altını ise 15 bin 830 lira üzerinden satılıyor. Altının ons fiyatı dün yüzde 0,3 artışla günü 2 bin 316 dolardan tamamlarken, bugün 2 bin 317 dolardan alıcı buluyor.

Analistlerin değerlendirmeleri

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı ve ülkedeki enflasyon verileri öncesinde varlık fiyatlamalarındaki belirsizliğin sürdüğünü belirtiyor. Bugün, yoğun veri gündemi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, yatırımcıların odağına yerleşmiş durumda.

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"

İslam Memiş'in FED faiz kararı yorumu

Ekonomist İslam Memiş, Fed'in faiz kararının piyasalarda büyük bir etki yaratmayacağını düşünüyor. Memiş, “FED faiz kararının piyasalara etkisi çok sınırlı kalacaktır. FED bir sürpriz yapmayacak ve piyasalar bu durumu zaten fiyatladı. Çok sürpriz bir karar çıkma ihtimali neredeyse imkansız ve bundan dolayı çok sert bir etki görülmeyecek. Altın fiyatları bir miktar yükselebilir. Faiz indirimi mesajı gelirse ons altın buradan destek alabilir” ifadelerini kullandı.

Güncel altın fiyatları

  • Gram Altın: 2.410 TL
  • Çeyrek Altın: 3.970 TL
  • Cumhuriyet Altını: 15.830 TL
  • Ons Altın: 2.317 USD