Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çeken İYİ Parti'li Hatipoğlu, Cumhur İttifakı'na göz kırparak şunları söyledi:

 "CHP, zıt kutubu Saadet Partisi ile, AK Parti'den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP'ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?" 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada CHP, 2019 ve 2023 yılında yapılan ittifakların partiye getirilerinin kamuoyunun malumu olduğunu söylemesi de kafaları iyice karıştırdı.

''HATİPOĞLU'NA ŞUNLARI ANLATMAK İSTERİM''

İYİ Parti'li Nebi Hatioğlu'nun tartışma yaratan sözlerine CHP'den yanıt gecikmedi. Cumhuriyet'e açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise şu sözlerle yanıt verdi:

“Eskişehir milletvekili Hatipoğlu’na şunu hatırlatmak isterim, Yılmaz Büyükerşen bu güç birliği olmadan 5 dönemdir Eskişehir’i kazanıyor. Büyükerşen yerel yönetimlerin bilgesi olduğu için Eskişehirli seçmenlerin oyunu Birleşmiş Milletler’in ödülünü almış Eskişehir’i dünya şehirler sıralamasına koyduğu için sayın vekilin bir Eskişehirli olarak gurur duyması lazım” 

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"

“İttifaklar gönüllüğe dayalıdır. CHP olarak ittifaka kapalı değiliz ama tek başımıza seçime girecekmişiz gibi çalışmaya devam edeceğiz. İttifaklar olur mu olmaz mı bilmiyorum ama CHP’nin ittifak edeceği yoksullardır, işçilerdir, emeklilerdir, köylülerdir onu hiç kimse merak etmesin. CHP bütün siyasi partilerin kutupyıldızıdır”