Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında temizlik ve hijyen desteği talebinde bulunan okullara destek sağlandığını duyurdu. Yavaş, temizlik talebinde bulunan 265 okuldan 106'sının çeşitli gerekçelerle taleplerini geri çektiğini açıkladı.

Belediye tarafından başlatılan proje ile şu ana kadar 10 bin 376 öğrencinin eğitim gördüğü 22 okulda hijyen ve temizlik desteği sağlandığı belirtildi. Mansur Yavaş, okul müdürlerine çağrıda bulunarak, öğrencilere yönelik hijyen ve temizlik ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı ve belediye olarak bu konudaki desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

İstanbul için tarih verildi! Sıcaklıklar 4 ila 8 derece düşecek İstanbul için tarih verildi! Sıcaklıklar 4 ila 8 derece düşecek

Yavaş’ın açıklamaları sonrası, geri çekilen taleplerin gerekçelerine ilişkin net bir bilgi verilmedi. Ancak, Belediye Başkanı, hijyenin eğitim ortamları için önemine dikkat çekerek, "Her zaman yanınızdayız" mesajını yineledi.