Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Temiz okul sağlıklı gelecek" sloganıyla başkentteki ilkokul, ortaokul ve liselere temizlik malzemesi desteği başlattı. Duyurunun ardından büyük ilgi gören bu destek uygulamasına ilk gün 300'den fazla okul başvurdu. Belediyenin sunduğu destek sadece malzeme temini ile sınırlı kalmayıp, her hafta sonu okullara temizlik hizmeti de verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Okullarımıza çifte destek: Malzemesi de temizliği de bizden!" diyerek hem temizlik malzemesi sağlanacağını hem de her hafta sonu okulların belediye ekiplerince temizleneceğini duyurdu.

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın bitmeyen takı töreni! Mehmet Şimşek'ten inceleme talimatı BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın bitmeyen takı töreni! Mehmet Şimşek'ten inceleme talimatı

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz ise öğrencilerin ve öğretmenlerin daha hijyenik bir ortamda çalışmalarını hedeflediklerini belirtti. Başvuruların okul müdürleri veya öğretmenler tarafından yapılabileceğini, malzemelerin ise aynı gün ya da bir sonraki gün teslim edileceğini söyledi. Destek kapsamında okullara çamaşır suyu, yüzey temizleyici, kağıt peçete ve çöp poşeti gibi malzemelerden oluşan paketler ulaştırılıyor.

Başvurular, "https://forms.ankara.bel.tr/okul-temizlik" adresi üzerinden yapılabiliyor ve temizlik malzemeleri hızla okullara ulaştırılıyor.