Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2017-2018 eğitim öğretim yılında başlattığı yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasının başarıları üzerine yeni bir adım atarak eğitim modelini daha da geliştirdi.

Bu uygulama kapsamında, ortaokul beşinci sınıflarda başlayan yabancı dil eğitimi, özellikle Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavlarında gösterilen başarılarla dikkat çekti.Uygulamaya katılan öğrencilerin LGS sınavlarında yabancı dil net ortalamalarının diğer öğrencilere göre belirgin bir şekilde yüksek olması, MEB'in dikkatini çekti ve yeni bir yabancı dil eğitim modelinin hayata geçirilmesine karar verildi. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için başlatılan "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"nde, İngilizceye ek olarak Almanca da öğrencilere sunulmaya başlandı.

20231119 112713

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi 9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

Bu modelde yabancı dil ders saati artırıldı ve öğrencilere daha kapsamlı bir dil eğitimi imkanı tanındı.Yeni modelin pilot uygulaması, 26 ildeki 32 okulda, ortaokul 5. sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrencinin katılımıyla başladı. Pilot uygulama kapsamında öğrenciler, Türkçe dersleri ile birlikte, ders saatleri artırılmış iki yabancı dil eğitimini ağırlıklı olarak alıyor. Bu sayede öğrencilere daha geniş bir dil yelpazesi sunularak küresel dünyada rekabet avantajı elde etmeleri hedefleniyor.

MEB, pilot okullardaki izleme çalışmalarının ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonuna kadar Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli'nin yaygınlaştırılması konusunda bir karar verecek. Bu adım, Türkiye'nin eğitimde yabancı dil becerilerini güçlendirmeye yönelik atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.