Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan projenin Şehir Plancıları Odası'nın başvurusu üzerine iptal edilmesi, Eryaman semtine giriş-çıkışı sağlamak amacı taşıyan bu projenin hayata geçirilemeyeceği anlamına geliyordu.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Bu kararın ardından bölgede güvenli geçiş noktalarının eksikliği bir kez daha gündeme geldi. Özellikle Etimesgut ilçesi mevkisinde, kazanın yaşandığı noktada üst geçit veya trafik düzenlemelerinin olmaması, can kayıplarına zemin hazırlayan bir durum olarak öne çıktı.

Gamze Gürel'in çantasının kaza yerinden 10 metre uzaklıkta bir ağaçta bulunması, ailesine duygusal anlar yaşattı. Abbas Gürel, kızının eşyalarını bulmanın ardından yetkililere seslenerek, bölgede güvenli geçiş önlemlerinin alınması gerekliliğini vurguladı. Bölgedeki lojmanlara dikkat çekerek, özellikle otobüs durağından inen insanların karşıya geçmek için mecbur kaldıkları bu noktada güvenlik tedbirlerinin artırılması çağrısında bulundu.