Ankara'da simit fiyatlarına yeniden zam yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte bir simidin fiyatı yüzde 50 oranında artarak 15 TL'ye yükseldi. Bu zam kararı, başkentteki simitçiler ve esnaf arasında tartışmalara neden oldu.

Brent petrol 70 doların altına düştü Brent petrol 70 doların altına düştü

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Delibaş, "Her gün her şeye zam gelirken simit fiyatlarını sabitlemek akıl, mantık işi midir?" şeklinde eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Ocak ayında alınan zam kararına Danıştay'a dava açtıklarını belirtti ve sekiz aydır süren davanın esnafa olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. Delibaş, doğalgaz, elektrik, hammadde ve işçi maliyetlerindeki artışlar karşısında simit fiyatlarını sabit tutmanın mantıklı olmadığını vurguladı.

Ocak 2024'te simit fiyatlarının 10 TL'den 15 TL'ye çıkarılması kararı alınmış ancak sonrasında iptal edilmişti. Bu durum, simit fiyatlarının ne kadar sürede bir yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gözler önüne seriyor.