1 Eylül'den itibaren araç alım satım işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor. Vekaletname ile yapılan araç satış ve tescil işlemlerinde, noterler tarafından uygulanacak yeni düzenleme kapsamında, vekaletnamenin aslı yanınızda olmadan işlem yapamayacaksınız. Dijital ortamda e-imzalı olarak kayıtlı olsa bile vekaletnamenin aslı olmadan işlem yapmaya çalıştığınızda, ikinci kez vekaletname ücreti ödemek zorunda kalacaksınız.

Türkiye Noterler Birliği'nin duyurduğu bu yeni uygulama, 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak. Vekaletname, Noter Paylaşım Sistemi'ne (TNBBS) e-imzalı olarak kaydedilmiş olsa bile, vekaletnamenin aslı yanınızda yoksa, noterler tarafından sistemden çıkartılan vekaletname örneği için ek bir ücret ödemeniz gerekecek. Bu ücret ödenmeden araç alım satım ve tescil işlemleri tamamlanamayacak.

'İki Suriyeli Adalet Bakanlığında işe alındı' paylaşımlarına soruşturma 'İki Suriyeli Adalet Bakanlığında işe alındı' paylaşımlarına soruşturma

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, bu uygulamaya yönelik eleştirilerini sosyal medya üzerinden paylaştı. Özpeynirci, mevcut sistemde dijitalleşmeye vurgu yaparak, e-imzalı vekaletnamenin sistemde kayıtlı olmasına rağmen, asıl vekaletnameyi yanınızda bulundurmadığınızda yeniden ücret ödemek zorunda kalınmasının ilginç olduğunu belirtti. Bu durum, birçok vatandaşın dijitalleşmeye yönelik beklentilerinin boşa çıkmasına neden olabilir.

Yeni düzenlemenin araç alım satım işlemlerini nasıl etkileyeceği ve vatandaşlar üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor. Bu uygulama ile ilgili detaylı bilgi almak ve işlemlerinizi sorunsuz tamamlamak için noterlerinizi ziyaret etmenizde fayda var.