Güncel

Araç sahiplerine e- Devlet'te yeni uygulama! Fiyat yarı yarıya düşecek

Araç sahiplerini rahat ettirecek uygulama e-Devlet kapısı üzerinden sunuldu. Bundan böyle sürücüler eksper raporlarına tek tıkla ulaşabilecekler. Trafik sigortası ve kasko ücretleri ne kadar oldu? Uzman isim avantajların sürdüğünü, neredeyse yarı yarıya indirim yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Abone Ol

Milyonlarca kişiyi yakından etkileyen yeni sistem e-Devlet'e üzerinden sağlanıypr. Artık sürücüler trafik ve kasko sigortası adı altında araçlarına yönelik oluşturulan sigorta eksperi raporlarına tek tıkla ulaşabiecekler. 

Ayrıca temmuz ayında trafik sigortası için azami prim artışı yüzde 3.5 olarak açıklanmıştı. 

24 MİLYON SÜRÜCÜYÜ İLGİLENDİRİYOR

Konu hakkında detayları aktaran Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, değerlendirmelerde  bulundu. Bağcı'nın konuşması şu şekilde: “24 milyon sürücüyü ilgilendiren önemli bir düzenleme geldi. Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden trafik ve kasko sigortası kapsamında araçlarının karıştığı kazalarla ilgili sigorta eksperlerinin düzenlemiş oldukları kaza raporlarını görüntüleyebilecek.


‘ZAMAN KAYBINA YOL AÇIYORDU’
Daha önceden eksperlere kaza atamaları sigorta şirketleri tarafından yapılıyor, raporları sigorta şirketlerine eksperler ulaştırıyordu. Bunu görüntülemek ciddi sorunlara neden oluyor, zaman kaybına yol açıyordu. Eksperler ve sigorta acenteleri üzerinde ciddi iş yükü oluşturuyordu.

‘BÜTÜN ZORLUKLAR KALKTI’

Şimdi bütün zorluklar kalktı. Sürücüler kolaylıkla eksper raporlarına ulaşabiliyor. Bununla ilgili uygulamaların iş yeri, konut alanlardaki eksper raporlarına da getirilmesini bekliyoruz.

TRAFİK SİGORTASINDA ZAM VAR MI?

Temmuz ayında trafik sigortası prim artışı yüzde 3.5 olarak belirlenmişti. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yayınladığı genelge ile temmuz ayındaki azami prim oranlarının aynı şekilde ağustos ayında da uygulanmaya devam edeceğini söyledi. Ağustos ayında trafik sigortalarına zam gelmedi diyebiliriz.


'İYİ SÜRÜCÜ KÖTÜ SÜRÜCÜ ARASINDAKİ FARK'

Trafik sigortası şu anda ortalama olarak hususi bir araç için 12 bin TL civarında. İyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki fark 6 katı buluyor. İyi sürücüler yüzde 50’ye kadar indirim alabilirken, kötü sürücüler yüzde 200’e kadar sürprim almaya devam ediyor.

‘YÜZDE 25 İLE YÜZDE 50'YE VARAN İNDİRİM’

Kasko avantajı temmuz ayında da devam ediyor. Hala kasko fiyatlarında önceki dönemlere göre yüzde 25 ile yüzde 50’ye varan oranlarda indirim devam ediyor. 15 Ağustos’tan sonra indirimlerin kaldırılıp yıl sonuna doğru fiyatların artacağını düşünüyoruz. Şu anda kasko yapmak avantajlı. Kasko fiyatları araç tipine, sürücünün yaşına, şehirlere göre çok ciddi farklılıklar gösteriyor. Şu anda kaskoda özel indirimler de yapılıyor diyebiliriz” ifadelerini kullandı.