Araç muayene istasyonlarında kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapanlardan komisyon alınması tartışmaları devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni ihale döneminde bu maliyetin hizmetten yararlananlara yansıtılmaması için adım atıyor. Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın başvurusu üzerine, 1.130 lira muayene ücretine karşılık 128 lira komisyon alınmasını ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirip, bu ücretin iadesine karar verdi. Muayene ücretlerinden alınan komisyonlar, TBMM’de de gündeme geldi.

Bakanlık milletvekillerine yanıt verdi

Ülke Genelinde 42 Orman Yangını Çıktı! Bakanlıktan Seferberlik Çağrısı Geldi Ülke Genelinde 42 Orman Yangını Çıktı! Bakanlıktan Seferberlik Çağrısı Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin konuya ilişkin soru önergelerine yanıt vererek, kredi kartı kullanımı taleplerinin yoğunlaşması üzerine ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler neticesinde, araç muayenelerinde kredi veya banka kartı kullanımı durumunda oluşacak komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmasında sakınca bulunmadığı yönünde görüş birliğine varıldığını belirtti.

Yeni ihale dönemi çalışmaları

Bakanlık açıklamasında, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihine bırakılıyor. Yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor” ifadesi yer aldı.