ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, İzmir'de yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Sizce AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?" açık uçlu sorusunu yöneltti. Ankete göre; İzmir'de yüzde 23,2 oy oranıyla ilk sırada  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yer aldı.

ASAL Araştırma Şirketi, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Siyasi Eğilim Araştırması"nı yayımladı. Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve mevcut belediye başkanı ile ilgili kanaatler ve seçmenin istediği adaylarla ilgili değerlendirmeler yer aldı.

İZMİR'DE 1.600 SEÇMENE SORULDU

8-11 Kasım 2023 tarihleri arasında İzmir genelinde 18 yaş ve üzeri 1.600 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefonla anket) yöntemiyle gerçekleştirilen ankette seçmenlere, "Sizce AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?" açık uçlu sorusu yöneltildi.

İLK SIRADA HAMZA DAĞ YER ALDI

Ankete katılanların yüzde 23,2'si bu soruya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yanıtını verdi. Bunu yüzde 13,3 ile AK Parti izmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu cevabını verenler takip etti. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener yanıtı ise yüzde 11,5 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 6,6'lık bir kesim ise bu soruya AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan cevabını verdi.

AK PARTİ'NİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLMALI? (AÇIK UÇLU SORU)

Hamza Dağ:%23,2

Mehmet Kasapoğlu:%13,3

Mahmut Özgener:%11,5

Eyyüp Kadir İnan:%6,6

Ceyda Bölünmez Çankırı:%4,5

Nükhet Hotar:%3,2

Mahmut Atilla Kaya:%3,2

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Faruk Özlü:%3,0

Rifat Sait:%2,5

Hakan Koştu:%2,5

Diğer:%6,5

Fikrim Yok/Cevap Yok:%20,0