Güncel

Asgari ücret artışını beklemeden fiyatları değiştirdiler

Asgari ücret artışı beklenmeden market raflarındaki fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Özellikle ayçiçeği yağı, zeytinyağı, süt ürünleri, çay, şeker, tuvalet kağıdı ve temizlik ürünleri en çok zamlanan ürün grupları arasında yer alıyor. Geçen yıl, marketlerde sık sık yapılan fiyat değişiklikleri büyük tepki toplamış, Ticaret Bakanlığı bu duruma müdahale ederek fahiş fiyat uygulayan marketlere yüksek cezalar kesmişti. Ancak, bu yılın Eylül ayında marketler tekrar fiyatlarını güncellemeye başladı.

Abone Ol

Asgari ücret artışı beklenmeden market raflarındaki fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Özellikle ayçiçeği yağı, zeytinyağı, süt ürünleri, çay, şeker, tuvalet kağıdı ve temizlik ürünleri en çok zamlanan ürün grupları arasında yer alıyor. Geçen yıl, marketlerde sık sık yapılan fiyat değişiklikleri büyük tepki toplamış, Ticaret Bakanlığı bu duruma müdahale ederek fahiş fiyat uygulayan marketlere yüksek cezalar kesmişti. Ancak, bu yılın Eylül ayında marketler tekrar fiyatlarını güncellemeye başladı. Özellikle sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, artan fiyatların halk arasında yeniden endişe yarattığını gösteriyor.

Market temsilcileri, bu zamları artan maliyetlere dayandırıyor. Zincir mağazaların bölge müdürlerinden biri, artan üretim, depolama, enerji ve lojistik giderlerinin raflardaki fiyatlara yansıdığını belirtti. Özellikle iş yeri kiralarında yapılan büyük zamların da bu artışlarda etkili olduğu savunuldu. Müdür, bu fiyat değişikliklerinin fırsatçılık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ve işletmelerin sürdürülebilirliği için gerekli olduğunu vurguladı.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı, haksız fiyat artışlarına karşı denetimlerini sürdürüyor. Bakanlık, 15 Eylül itibarıyla toplamda 1.274 kişiye 327 milyon TL’yi aşan cezalar verdiğini duyurdu. Ayrıca fırsatçılık yapan şirketlere karşı sert önlemler alınacağı, tekrarlayan ihlallerde iş yerlerinin kapatılacağı ifade edildi.