Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

İstanbul Barosu üyesi avukat Buket Nurşah Tekışık'ın, Çağlayan Adliyesi'ndeki bir savcının odasında çekilen fotoğrafıyla başlattığı sosyal medya paylaşımı, büyük yankı uyandırdı. Avukat, odadan çektiği fotoğrafın altına "Ben asla kaybetmem, ya kazanırım ya öğrenirim" notunu düşerken, paylaşım kısa sürede kamuoyunun dikkatini çekti.

Fotoğrafın sahibi olan savcının kimliği belirlenirken, sosyal medyada hızla yayılan tepkiler sonrasında Adalet Bakanlığı harekete geçti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, savcı hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve avukat hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Savcının görev yeri değiştirilirken, avukat Buket Nurşah Tekışık ise sosyal medya hesabını kapatma kararı aldı. Meslek etiğine aykırı davranış sergileyen avukat hakkında Barolar Birliği ve İstanbul Barosu tarafından da soruşturma başlatıldı.

Olayın detayları ortaya çıkarken, adalet sistemi içerisinde yaşanan bu olay, meslek etiği ve sosyal medya kullanımı konusunda tartışmalara neden oldu.