Güncel

"Ayhan Bora Kaplan" Suç Örgütü Soruşturması Tamamlandı: 61 Şüpheli İçin İddianame Hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Ayhan Bora Kaplan" adlı silahlı suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 28'i tutuklu 61 şüpheli hakkında iddianamenin hazırlandığı belirtildi.

Abone Ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan adlı silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmayı tamamladı. 28'i tutuklu toplam 61 şüpheli hakkında düzenlenen iddianame ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun liderliğindeki soruşturma kapsamında, suç örgütüne üye olmak, örgütü yönetmek, kasten öldürme, kasten yaralama, eziyet, şantaj gibi suçlamalarla suçlanan 61 şüpheli hakkında iddianame hazırlandığı belirtildi.

İddianameye göre, 1 şüpheli silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan, 5 şüpheli silahlı suç örgütü yönetmek, 51 şüpheli silahlı suç örgütüne üye olmak ve 3 şüpheli ise örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlarından yargılanacak. Ayrıca, suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde işlenen kasten öldürme, kasten yaralama, eziyet, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suç üstlenme suçlarından da 1 şüpheli hakkında ayrıca kovuşturma yapılacak.

Soruşturma kapsamında, 26 şüpheli hakkında ise ek kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına karar verildi. Ayrıca, bazı kamu görevlilerine rüşvet ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla ilgili evrakların Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na, malvarlığı değerlerinin aklama iddiaları için ise Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması Bürosu'na gönderildiği açıklamada yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın detaylı ve titizlikle sürdüğünü vurgulayarak, kamuoyunu sürecin gelişmelerine dair bilgilendirmeye devam edeceğini bildirdi.