Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin “dolandırıcılık” ve “suç örgütüne üye olmak” suçlarından yargılandığı davanın 5. celsesi Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Duruşmada, Bahar Candan’ın da aralarında olduğu 6 kişi için tahliye kararı çıktı.

İddianamede, Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmaya Bahar Candan dahil olmak üzere 10 tutuklu sanık, Nihal Candan, baba Hakan Candan, müştekiler ve avukatlar katıldı.

Bahar Candan’ın Savunması: Bahar Candan, savunmasında banka hesabında aslında olmayan paralarla ilgili paylaşım yaptığını ve bu durumun yanlış anlaşıldığını belirtti. Ayrıca ablası Nihal Candan ile davaya dahil edilmelerinin dikkat dağıttığını ve gerçeğin ortaya çıkmasına engel olduğunu söyledi.

Tanık İfadeleri: Duruşmada, tanık olarak ifade veren Esra Çapan ve Sertaç Katırcı, olaylara dair çeşitli detaylar sundu. Çapan, dolandırıcılık olayından mağdur olduğunu, Katırcı ise bazı sanıklara sağlık hizmeti verdiğini belirtti.

Sokakta tanımadığı kadına bıçakla saldıran failin savunması şaşkına çevirdi Sokakta tanımadığı kadına bıçakla saldıran failin savunması şaşkına çevirdi

Savcı, müştekilerin zararlarının giderilmesi için süre talep ederken, duruşmada Bahar Candan ve diğer bazı sanıkların tahliye edilmesine karar verildi.