Operasyonda, örgüt elebaşı Bayram Dinçer dahil olmak üzere 43 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu örgütün mali sıkıntıları olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenleri baskı altına alarak intihara sürüklediği belirtildi.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

Ayrıca, mağdurları diğer tefecilere yönlendirip borçlandırma, piyasa değerinin üzerinde faizle araç satışı yapma, alacakları hile, tehdit ve cebir ile tahsil etme gibi suçlar işledikleri ifade edildi.

El konulan malvarlıkları ve ele geçirilenler

MASAK raporları doğrultusunda, Çukur Çetesi'nin işlemiş olduğu suçlardan elde ettiği yaklaşık 11 milyar lira değerindeki malvarlıklarına (banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 şirket) el konuldu.

  • Operasyon sonucunda 3 adet tabanca, 15 adet av tüfeği, 85 adet tapu, 680 adet senet, 380 adet çek, 18.500 adet araç satışı sözleşmesi, 800 adet vekaletname, 80 adet banka cüzdanı, 60 adet kredi kartı, 2 adet kripto para soğuk cüzdan, 80 adet para transferi içeren ajanda, 66 adet cep telefonu, 36.000 dolar, 80.000 TL ve çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya'nın mesajı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren ekipleri tebrik ederek, “Organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" mesajını verdi.