İrem Derici: 2003'lü bir çocuğa yürüyordum İrem Derici: 2003'lü bir çocuğa yürüyordum

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, A Haber'de gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Kacır, 30 milyar dolarlık bir kaynak ayrıldığını belirterek "Yüksek teknoloji merkezi kuracağız" dedi.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin 2030 yılına kadar 30 milyar dolarlık bir bütçeyle küresel düzeyde bir yüksek teknoloji üretim merkezi olmasını sağlayacak olan HIT 30 yüksek teknoloji üretim merkezini hem Türkiye'ye hem de dünyaya duyurdu. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 22 yılda sanayi ve teknolojide büyük bir ivme yakaladı. Organize Sanayi Bölgelerimizin (OSB) sayısı 191'den 361'e yükseldi.

43 endüstri bölgesi kurduk. Sanayide çalışan sayısını 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine çıkardık. Sanayinin tüm sektörlerinde önemli bir büyüme ve gelişme sağladık. Türkiye'de üretilen otomobil sayısı yaklaşık 350 binden 1 milyon 450 bine yükseldi.

Beyaz eşyada yıllık üretimimiz 6 milyon 700 binden 32 milyona çıktı. Beyaz eşya üretiminde Avrupa'da birinci, dünyada ikinci sıradayız. Otomobil üretiminde Avrupa'da üçüncü, ticari araç üretiminde birinciyiz. Demir-çelikte de Türkiye, yıllık üretimini 16 milyon tondan 34 milyon tona çıkardı.

Togg ile imkansız denileni başardık. Togg'un üretim sürecinde çeşitli karalama çalışmaları olsa da elektrikli araçlar konusunda daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. 5 milyar dolarlık bir kaynakla Türkiye'de elektrikli araç üretim kapasitesini yıllık 1 milyona çıkaracağız.