Şahan Gökbakar'ın, Marmaris Delikyol Koyu'nda bulunan villasına yıkım kararı alındı Şahan Gökbakar'ın, Marmaris Delikyol Koyu'nda bulunan villasına yıkım kararı alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinden de başvuru almaya başladıklarını hatırlatan Göktaş, bugüne kadar 12.132 genç çiftin fona başvurduğunu ve şartları karşılayan yaklaşık 4.000 çiftin bu fondan yararlandığını belirtti.

Bakan Göktaş, genç çiftlerin daha fazla faydalanabilmesi için şartları kolaylaştırdıklarını vurguladı. Önceden çiftlerin toplam gelirlerinin iki asgari ücreti aşmaması gerektiğini belirten kriter, şimdi ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkarıldı. Bu sayede daha fazla çiftin fondan yararlanabileceğini ifade etti.

Göktaş, Türkiye genelinde toplumun her kesimine hitap eden projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Aile ve Gençlik Fonu'nun kapsamının yakın zamanda daha da genişletileceğini açıkladı. Programda, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik desteklerin devam ettiğini, Eylül ayı için toplam 5,6 milyar lira tutarında yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını da duyurdu.