Güncel

Bakan Göktaş'tan Narin Güran Açıklaması: Kuzenleri Korku ve Endişe İçinde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran cinayetiyle ilgili bakanlık avukatlarının 7 Kasım'da davaya müdahil olacağını duyururken, sosyal medya üzerinden çocuklara yönelik şiddet ve istismar konularında işbirliği geliştirilmesi gerektiğini söyledi

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, 7 Kasım'da bakanlık avukatlarının davaya müdahil olacağını belirterek, "Hepimizin çocuğuydu. Davaya müdahil olacağız. Kuzenlerinde korku ve endişe gördük" dedi. Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra  Derede cansız bedeni bulunmuştu.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamalarda sosyal medya platformlarının temsilcileriyle yapılan toplantılara da değindi. Bu toplantılarda kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik bakanlık çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Göktaş, özellikle şiddet ve istismar konularının ele alındığını vurguladı. Değişen dünya şartları ve sosyal medyanın etkileri hakkında bilgi paylaşarak, çocukların maruz kaldığı zararlı içeriklerin hızla yayıldığını belirtti.

Ayrıca, sosyal medya üzerinden yaşanan akran zorbalığı, kadınların taciz edilmesi gibi sorunların farkında olduklarını ve bu konularda işbirliği geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Şiddet ve istismar içeriklerinin yayılmasının toplumsal sorunlara yol açtığını dile getirerek, çözüm yolları üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Bakan Göktaş, şiddetin normalleştirildiği medya içeriklerinin yanı sıra, dijital oyunlardaki şiddetin de çocuk gelişimini olumsuz etkilediğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadelede devletin tavrının net olduğunu, şiddetin kök nedenlerini araştırdıklarını ve bir olayın bile fazla olduğunu belirtti. Türkiye’nin, kadınların eşit haklara sahip olması hedefiyle bin 200'den fazla kadın kooperatifi kurduğunu söyledi.

Ülkemizde doğurganlık oranının düşmesi ile yaşlanan nüfusun ciddi bir risk oluşturduğunu da dile getiren Göktaş, bu durumun Türkiye’nin geleceği için kaygı verici olduğunu vurguladı. Aile odaklı çalışmalarını sürdüreceklerini belirtirken, çocukların internet kullanım oranının %91'e ulaştığını ifade etti.

Son olarak, ailelerin korunması ve güçlendirilmesi için geliştirdikleri "Sosyal Risk Haritası" projesi hakkında bilgi veren Göktaş, aile rehberliği hizmetlerinin önemini vurguladı. Ayrıca, aile ve gençlik fonu kapsamında sunulan düşük faizli kredi destekleri ile genç çiftlerin yararlandığını ve kriterlerin genişletildiğini açıkladı.