Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, "Türkiye Yüzyıl'ının parolası olan yatırım, istihdam, üretim, ihracat vizyonu doğrultusunda, enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaya devam edeceğiz" diyerek enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verdi. Bakan Işıkhan, Hadımköy - Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle bir araya geldiği kahvaltı programında konuştu.

Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum

Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, sanayici ve iş insanları katıldı. Bakan Işıkhan, konuşmasının ardından bölgedeki fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin karşılaştığı küresel zorluklara rağmen yatırım, üretim ve istihdam politikalarının ön planda olduğunu vurguladı. "Türkiye, savaşlar, terör ve finansal krizlerle çevrili bir ateş çemberi içerisinde olsa da kısa ve orta vadeli hedeflerinden şaşmadan büyümesini sürdürüyor" dedi. Ayrıca, istihdamda kaydedilen başarıları anlatarak, işsizliğin son 15 aydır tek haneli rakamlarda olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, son dönemde istihdamda rekor kırıldığını ifade ederek, "İstihdam sayımız 32 milyon 712 bin kişiye ulaştı ve İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen vatandaşlarımızın sayısı 1 milyonu geçti" dedi. Ayrıca, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olan kişilere yönelik istihdam teşviklerinin uzatıldığını hatırlattı.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde ilerleme kaydedildiğini belirtti ve "Yıllık enflasyon rakamlarında gerileme var. Enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar tüm ekonomi politikalarımızı bu hedef doğrultusunda uygulamaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.