Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası başlatılan bilimsel saha çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Yaklaşık 7 bin 854 hektarlık riskli alanda yürütülen etüt çalışmaları sonucunda "Kahramanmaraş Mikrobölgeleme Etüt Raporu" hazırlandı. Fay hatları üzerinde yapılan detaylı incelemelerde numuneler alındı ve Londra'da laboratuvarlarda analiz edildi.

Eylül Enflasyonu için Beklentiler Belli Oldu! Ekonomistlerden Kritik Beklenti Eylül Enflasyonu için Beklentiler Belli Oldu! Ekonomistlerden Kritik Beklenti

"Önlemli Alan" Düzenlemesi

Bakan Kurum, rapor sonuçlarına göre, bazı fay zonlarında deprem üretme potansiyeli bulunmadığını ve bu alanların "uygun olmayan alan" yerine "önlemli alan" olarak yeniden düzenlendiğini belirtti. "Önlemli alan" ilan edilen bölgelerde gerekli tedbirler doğrultusunda yapılaşmanın yapılabileceğini vurgulayan Bakan Kurum, Afşar Mahallesi'nden Hayrullah Mahallesi'ne kadar uzanan fay segmentlerinde ise deprem riski bulunduğunu ve bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmeyeceğini açıkladı.

Belediyeler İmar Planlarını Revize Edecek

Bakan Kurum, Mikrobölgeleme Etüt Raporu doğrultusunda ilgili belediyelerin imar planlarını revize etmeleri gerektiğini belirterek, bu düzenlemelerin plan kararlarına göre yapılaşmanın yapılmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Yıl Sonuna Kadar 32 Bin 255 Yeni Konut Teslim Edilecek

Kahramanmaraş'ta devam eden inşa çalışmalarına da değinen Bakan Kurum, 20 bin 764 ev ve iş yerinin teslim edildiğini, 45 bin 347 konut ve iş yerinin inşasının sürdüğünü, yıl sonuna kadar ise 32 bin 255 konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.