Güncel

Bakan Kurum'dan Önemli Proje Duyurusu! 'Kardeşliği Güçlendirecek'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da yaptığı açıklamada, Kasım ayında İskenderun'da sahil bandında kardeşliği güçlendirecek bir sosyal projeyi tamamlayacaklarını duyurdu

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da düzenlediği basın toplantısında, daha önce duyurdukları sosyal projenin hayata geçirileceğini belirtti. Bu proje ile sahil bandında kardeşliğin güçlendirileceğini vurgulayan Kurum, “Kasım ayı içerisinde İskenderun projesini tamamlayarak halkımıza sunacağız” dedi.

Kurum'un açıklamalarında, Hatay'daki yeniden yapılanma çalışmalarının sürdüğünü ve demografik yapının korunacağını ifade etti. “Birlik ve kardeşliği sonuna kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımıza konutları teslim etmek konusunda kararlıyız” şeklinde konuştu.

Asi Nehri'ne de dikkat çeken Bakan Kurum, bu alanda yürüyüş yolları, parklar ve bahçelerle yaşam alanlarının uygun şekilde planlandığını söyledi. İskenderun'un daha önce sellerden zarar gördüğünü hatırlatan Kurum, Ulaştırma Bakanlığı’nın deniz dibinde iyileştirme çalışmaları yaptığını belirtti.

Ayrıca, sahil bandında kardeşliği pekiştirecek sosyal projeyi hayata geçireceklerini ve bu projenin Kasım ayında tamamlanacağını yineledi. “Vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmadık ve atmamaya da devam edeceğiz. Neredeyseniz, biz orada olacağız” dedi.