Güncel

Bakan Mehmet Şimşek: Birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Dünya Bankası ve IMF Yıllık Toplantıları sırasında Alman mevkidaşı Christian Lindner ile gerçekleştirdiği buluşma, Türkiye ve Almanya arasındaki mali ilişkilerin geleceğine dair önemli ipuçları sunuyor. İki bakan, ikili ve Avrupa Birliği düzeyindeki ilişkileri ele alarak, ekonomik işbirliğini nasıl daha da geliştirebileceklerini tartıştılar.

Abone Ol

Marakeş, bu hafta ekonomi dünyasının kalbinin attığı yer oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada düzenlenen Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile önemli bir buluşma gerçekleştirdi. İki bakanın görüşmesi, Türkiye ile Almanya arasında mali ve ekonomik alandaki ilişkileri bir adım daha ileri taşıma potansiyeline sahip.

İki ülke arasındaki ekonomik bağların derinleşmesi umudu

Mehmet Şimşek’in paylaşımı üzerine sosyal medyada yankı uyandıran buluşma, Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğine dair beklentileri yükseltti. Şimşek, 3 milyonun üzerinde Türk bireyin yaşadığı ve Türkiye ile mali, teknik işbirliği ve turizm alanlarında önemli bir ortak olan Almanya ile olan ilişkilerin kuvvetlenmesinin altını çizdi. Bakan, paylaşımında "Almanya-Türkiye ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yardımcı olmak için birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Gelecekteki işbirlikleri neleri kapsayabilir?

İki ülkenin maliye bakanlarının bu tarihi buluşması, Almanya’nın Türkiye için taşıdığı stratejik önemin ve iki ülke arasında olası yeni ekonomik anlaşmaların, işbirliklerinin habercisi olarak görüldü. Özellikle de enerji, turizm ve bilişim teknolojileri gibi alanlarda Almanya ile yapılacak ortak işbirliklerinin, Türkiye ekonomisi için yeni kapılar açması bekleniyor.