Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık alanındaki gelişimlerinden ve bütüncül sağlık hizmeti hedeflerinden bahsetti. Memişoğlu, sağlık hizmetlerinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, "2002'de vatandaşlarımız yılda ortalama 2 kez sağlık hizmeti alırken, bugün bu rakam 11,7'ye yükseldi" dedi. Ayrıca, kamu hastanelerindeki kaliteli yatak kapasitesinin yüzde 80'in üzerine çıktığını vurguladı.

Bakan Memişoğlu, sadece tedavi hizmetlerinin değil, aynı zamanda sağlık teknolojileri ve bilgisi üreten bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda, klinik çalışmaların geliştirilmesi ve sağlık sektöründe yeni teknolojilerin üretilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Entegre bir sağlık hizmeti modeline geçiş için mevzuat çalışmalarının sürdüğünü aktaran Memişoğlu, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin bir arada etkin şekilde çalışmasını hedeflediklerini ifade etti. Bakanlık, bu yeni sistemle doğru zamanda doğru tedaviyi sağlayarak koruyucu sağlık hizmetlerini de etkinleştirmeyi amaçlıyor.

Yeni doğan bebeğini klozete bırakan Rus kadın tutuklandı Yeni doğan bebeğini klozete bırakan Rus kadın tutuklandı

Memişoğlu, akademi dünyasına da hitap ederek, bilim ve bilginin önemini vurguladı ve Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmeti sunan tüm kurum ve kuruluşlara destek vereceğini belirtti.