Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'ne ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Katar'a veri satışı gibi spekülasyonlara açıklık getiren Bakan, sistemin güvenliğine vurgu yaparak, "Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı yok, bu tür iddialara itibar edilmesin" dedi.

"E-Nabız Türkiye'nin Sağlık Verilerinin Temelidir"

MEB duyurdu: Ders süreleri 30 dakikaya düşüyor MEB duyurdu: Ders süreleri 30 dakikaya düşüyor

Kars’ta incelemelerde bulunan Memişoğlu, e-Nabız'ın 2014'ten itibaren Türkiye'nin sağlık verilerinin merkezinde yer aldığını belirtti. Sistemin kişiye özel olarak şifrelenmiş verileri içerdiğini ve bu verilere yalnızca hastanın kendisinin erişebileceğini ifade etti.

"Ben Bile Bakan Olarak Göremem"

Memişoğlu, e-Nabız üzerindeki güvenlik önlemlerine dikkat çekerek, sistemin uluslararası başarıya ulaştığını vurguladı. Kovid-19 sürecinde aşı kartlarının anında vatandaşlara ulaştırılmasını örnek gösterdi ve kimsenin e-Nabız'daki verilere yetkisiz bir şekilde erişemeyeceğini belirterek, "Ben bile bakan olarak bunu göremem" dedi.

Spekülasyonlara İtibar Etmeyin

Son dönemde ortaya çıkan e-Nabız verilerinin Katar’a satıldığı iddialarına yönelik olarak, bu tür spekülasyonların yanlış olduğunu ve sistemin güvenli olduğunu belirten Memişoğlu, resmi açıklamalara güvenilmesini istedi.