Fatih Altaylı'dan Çarpıcı İddia! Serhat Akın'a Yönelik Saldırının Nedenini Açıkladı Fatih Altaylı'dan Çarpıcı İddia! Serhat Akın'a Yönelik Saldırının Nedenini Açıkladı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi açılış dersine konuk oldu. Programda, sağlık alanında yapılacak atamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, "Kadro ilanından sonra KPSS puanı ile dağıtım yapacağız" dedi.

Bakan Memişoğlu, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaat alanında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ndeki açılış dersine katıldı. Bu esnada, Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri öğrencilerinden birinin sağlık alanında yapılacak atamalarla ilgili sorusunu yanıtlayan Memişoğlu, hemşire ihtiyacının önemine değindi. Memişoğlu, "Türkiye'de hemşire ihtiyacı, Avrupa ortalamasının üçte biri kadar. İyi bir hemşireysen, Türkiye'nin her yerinde iş bulabilirsin. Hemşireliğe inanılmaz bir ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

"Etik Değerler ve Çalışkanlık Korunmalı"

Kırşehir'deki öğrencilere hitap eden Bakan Memişoğlu, etik değerlerin ve çalışkanlığın korunması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, "Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ve Yunus Emre gibi önemli şahsiyetlerin bilgi ve etik değerlerini, çalışkanlıklarını geleceğe taşımak sizin ve çocuklarınızın görevi. Bugün dünyada şiddetin hâkim olmasının nedeni, bizim yeterince çalışmamamız ve üretmememizdir" ifadelerini kullandı.

Açılış dersinde ayrıca Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de üniversitedeki kalite süreçleri hakkında bilgi verdi.