Güncel

Bakan Özhaseki, Kar Yağışlarıyla İlgili Önemli Uyarılarda Bulundu

Bugün akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'da beklenen kar yağışıyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki önemli bir uyarıda bulundu.

Abone Ol

 Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre, 600 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörüldüğünü belirtti.

Cumartesi günü ise kıyı kesimler dahil olmak üzere genel olarak kar yağışlarının etkili olacağı, 100 metre üzeri yükseklerde ise kuvvetli kar yağışı beklendiğini ifade etti. Özhaseki, bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına, tipi şeklindeki kar yağışına ve dik yamaçlarda çığ oluşma riskine neden olabileceğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşları meteorolojik verilere göre hareket etmeye, uyarıları dikkatle takip etmeye ve bu olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağıran Bakan Özhaseki, güvenli bir şekilde bu hava koşullarını atlatmak adına herkesin dikkatli olmasını istedi.