Mayıs Ayında Enflasyon Zirve Yapacak ve Düşüşe Geçecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin enflasyon oranının mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra düşüşe geçeceğini bildirdi. Bakan Şimşek, bu sürecin ekonomik istikrar ve bütçe disipliniyle destekleneceğini belirtti.

Bakan Şimşek'ten Enflasyon Tahminleri

Bakan Şimşek'in paylaşımında, nisan ayının enflasyon oranının yüzde 3.18 olarak gerçekleştiğini belirterek, "Yıllık enflasyonun mayıs ayında tepe noktasına ulaşmasını bekliyoruz. Ardından enflasyonun keskin bir şekilde düşeceğini öngörüyoruz," dedi. Bakan, ekonomideki dengelenme, cari açığın azalması, bütçe disiplininin yeniden sağlanması ve uluslararası kaynak girişindeki artışın enflasyonla mücadeleye katkıda bulunacağını ifade etti.

Mehmet Simsek Cumhurbaskanimiz Bize Tam Destek Veriyor

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Dezenflasyon Süreci Başlıyor

Şimşek, dezenflasyon sürecinin başlamasıyla birlikte ekonomik beklentilerin iyileşeceğini ve bu durumun enflasyon düşüşünü daha da hızlandıracağını belirtti. Açıklamada, "Dezenflasyon süreciyle birlikte iyileşen beklentiler, enflasyondaki düşüşü daha da destekleyecek. Bu dönemde tüm politikalarımızı bu yönde şekillendirmeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.