Yeni doğan bebeğini klozete bırakan Rus kadın tutuklandı Yeni doğan bebeğini klozete bırakan Rus kadın tutuklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda enflasyonla mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Şimşek, temel mallarda yıllık enflasyonun yüzde 28'e düştüğünü belirterek, enflasyonun düşmeye devam edeceğini ifade etti. Hizmet enflasyonunun da düşüş eğiliminde olduğunu, ancak dünya genelinde bu alanda bir katılık olduğunu vurguladı.

Şimşek, Katar ve Kuveyt ziyaretlerinde olumlu sonuçlar elde edildiğini ve Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle olan ekonomik ilişkilerinin turizm ve diğer sektörler açısından önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomide sektörel çeşitlilik ve tamamlayıcılık modeliyle büyüdüğünü belirtti.

Cari açıkla ilgili olarak, Şimşek cari açığın gerilemeye devam ettiğini ve yapısal dönüşümle bu sorunun çözülmeye başladığını kaydetti. Özellikle yeşil dönüşüm ve yüksek teknolojili ürün üretiminin cari açığı kalıcı olarak düşüreceğini dile getirdi.

Enflasyonla ilgili alınan adımlardan bahsederken, kira artışlarındaki yüzde 25'lik üst sınırın kaldırılmasının bazı sözleşmelerde yüzde 120'ye varan artışlara yol açtığını, ancak zamanla gelir politikalarıyla bu katılığın kırılacağını belirtti. Ayrıca, konut arzının artmasıyla kira enflasyonunun da etkileneceğini söyledi.