Güncel

Bakan Tekin: Eğitimde Bilgi Yüklemek Değil, Kullanma Becerisi Önemli

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sisteminin artık bilgi yüklemek yerine bilgiyi kullanma becerisi kazandırmaya odaklanması gerektiğini söyledi

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2025 eğitim öğretim döneminde 1., 5. ve 9. sınıflarda yeni müfredat uygulamasına geçtiklerini açıkladı. Bakan Tekin, dört yıl içinde tüm eğitim kademelerinde ve sınıflarda bu yeni müfredatın hayata geçirileceğini belirtti.

Bakan Tekin, yeni müfredat hakkında şunları söyledi:

“Toplumsal ihtiyaçları yeniden değerlendirmek gerekiyor.” Etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sürekli yenilikler gerçekleştirdiğini vurgulayan Tekin, toplumsal ihtiyaçların zamanla değişebileceğini ifade ederek, bu ihtiyaçları tespit etmek ve yeni çözüm önerileri geliştirmek gerektiğini dile getirdi. "Şehir Buluşmaları"nın, halkla doğrudan iletişim kurarak yeni politikaların oluşturulmasına katkı sağladığını belirtti.

Bakan Tekin, depremin etki alanındaki 11 ilde derslik sayısını %10 artırmayı hedeflediklerini, bu kapsamda Adıyaman'da yapılacak olan ek dersliklerin tamamlanacağını söyledi. “2023 eğitim öğretim yılı başladığında Adıyaman'daki derslik sayısı %10 artmış olacak ve bu, yaklaşık 420 yeni derslik anlamına geliyor” diye ekledi.

Eğitim ortamlarının iyileşmesine de değinen Tekin, AK Parti öncesi eğitim şartlarını örneklerle karşılaştırarak, mevcut okulların oldukça iyi bir seviyede olduğunu belirtti. “Eski dönemde öğretmenlerimiz 76 kişilik sınıflarda ders vermek zorundayken, şimdi derslik başına öğrenci sayısı 22'ye düştü. Okullarımız artık birinci sınıf seviyesinde” ifadelerini kullandı.

Son olarak, eğitim yöntemlerinin de güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, “Eğitim sistemimizin bilgi yüklemek yerine, bilgiyi kullanma becerisi kazandırmaya yönelik olması gerekiyor. Çocuklarımız, diğer ülkelerdeki akranları gibi eğitim alabilmelidir” dedi.