Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ülkede sıklıkla meydana gelen doğal afetlerin, özellikle depremin, maddi hazırlık kadar manevi hazırlığın da büyük önem taşıdığını belirtti. Bakan Tekin, "Dayanıklı Sınıflar Hareketi'nin öncelikli amacı genç insanları, içinde kaygı, korku, endişe barındıran felaket anlarındaki her türlü karşılaşmalara hazırlamaktır." dedi.
Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenen Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi'nin açılış töreninde konuşan Bakan Tekin, Türkiye'nin zorlu coğrafyasında her an her türlü olağan dışı durumla karşılaşılabileceğini vurgulayarak, bu tür olaylara her an hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.
Son 10 yılda ülkede ve çevresinde yaşanan savaşlar, terör olayları, FETÖ'nün darbe girişimi ve pandemi gibi olayları özetleyen Tekin, bu tür felaketlerin sıradan bir dünya ülkesinde bile asırda bir görülen şeyler olduğunu ifade etti.
Bakan Tekin, Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi'nin, öğrencileri felaket anlarına karşı hazırlamayı amaçladığını belirterek, projede görev alan eğitimciler ve akademisyenlere teşekkür etti.
Ayrıca, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından bölgede yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerini anlatan Tekin, ağır hasarlı binalar dışında eğitim-öğretime açılabilecek derslikleri aktif hale getirdiklerini ve öğretmenlere destek verdiklerini ifade etti.
Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi, felaket anlarına hazırlık amacıyla değer temelli bir din öğretimi projesi olarak planlandı. Bakan Tekin, projenin başarıyla sonuçlanması ve gençlerin felaket anlarına karşı daha dayanıklı olmalarına katkı sağlaması temennisinde bulundu.