Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi ve kayıt ücreti iddialarına sert bir yanıt verdi. Bakan Tekin, okullarda öğrenci kayıt ücretleri alınmasıyla ilgili gelen eleştirileri yanıtlayarak, "Kural belli ve merkezi bir yerleştirme var. Okul müdürü hangi gerekçeyle kimden kayıt ücreti isteyebilir?" şeklinde konuştu.

Taşıt Tanıma Birimi Fiyatı Açıklandı! İşte Detaylar Taşıt Tanıma Birimi Fiyatı Açıklandı! İşte Detaylar

Bakan Tekin, eğitim yılına dair değerlendirmelerinde, yaklaşık 20 milyon öğrencinin ve 1 milyon 250 bin öğretmenin yeni eğitim öğretim yılına başladığını belirtti. Tekin, başarılı bir yıl temenni ederken, öğrenciler, veliler ve öğretmenler için kolaylıklar diledi.

Bakan Tekin, kayıt ücreti iddialarına ilişkin, "Sınavla öğrenci alan okullar belli, sınavla öğrenci almayan okulların kayıt usulü de belli. Şimdi ben merak ediyorum, okul müdürü hangi gerekçeyle kimden kayıt ücreti isteyebilir?" diye sordu. Kayıt ücretlerinin alınamayacağını ve bu tür uygulamaların eğitim sisteminin prensiplerine aykırı olduğunu vurguladı.

Ayrıca, ücretsiz yemek uygulamasının devam edeceğini açıklayan Bakan Tekin, öğrenci kayıtlarının adrese dayalı yapıldığını ve velilerin elektronik ortamda kayıt işlemlerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Tekin, kayıt ücretleriyle ilgili çıkan haberlerin, gerçeği yansıtmadığını ve bu tür iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.