Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla öğretmenlere müjdeyi verdi. Tekin, öğretmenlerin çalışma ortamlarını iyileştirmek ve eğitimde huzur iklimi oluşturmak için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Öğretmenler İçin İkinci Yer Değiştirme Hakkı

Bakan Tekin, "Öğretmenlerimizin çalışma ortamlarını düzenlemek ve eğitimde huzur iklimi oluşturmak önceliklerimiz arasındadır. Öğretmenler Odası Buluşmaları'mızda meslektaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişareler ve öğretmenlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerini ikinci kez gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Havalimanı girişlerinde yeni dönem başladı: Düzenleme TBMM'den geçti Havalimanı girişlerinde yeni dönem başladı: Düzenleme TBMM'den geçti

Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri ve Atama İşlemleri

Bu kapsamda belirlenen tarih ve işlemler şu şekilde:

  • İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları: 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak ve atama işlemi 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.
  • İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları: 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak ve atama işlemi 30 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.