Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mesleği kariyer basamakları ve Milli Eğitim Akademisi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Kardelen TV'de canlı yayına katılan Tekin, öğretmenler için yeni düzenlemelerin yakında hayata geçeceğini belirtti.

TBMM'de kabul edilen ve Cumhurbaşkanı onayına sunulan kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin başlayacağını duyuran Tekin, "Yasa yürürlüğe girer girmez, kariyer basamakları takvimi ilan edilecek," dedi.

Naci Görür'den Sivas için korkutan deprem uyarısı: "Büyük deprem de üretebilir" Naci Görür'den Sivas için korkutan deprem uyarısı: "Büyük deprem de üretebilir"

Ayrıca Milli Eğitim Akademisi'nin önemine de vurgu yapan Tekin, 2023 KPSS ve 2024 öğretmen atamalarının mevcut usullerle yapılacağını, ancak gelecekte Milli Eğitim Akademisi'nin devreye gireceği yeni bir atama prosedürü üzerinde çalışıldığını ifade etti. Tekin, ÖSYM ile farklı yöntemler üzerinde görüşüldüğünü de sözlerine ekledi.