Güncel

Bakan Tunç: Hukuk Fakültesine girişte başarı sırasını yükseltmemiz lazım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen yeni Adalet Sarayı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen yeni Adalet Sarayı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin en başarılı gençlerinin hukuk fakültelerine kaydolmasının önemine değinen Tunç, "Başarı sıralamasını daha da yükseltmeliyiz. Hukuk fakültelerinden mezun olan öğrenciler kaliteli bir eğitim almalı ve mesleklerine sağlam temellerle adım atmalı," dedi. Ayrıca, bu yıl devreye giren hukuk mesleklerine giriş sınavının önemine dikkat çekerek, hakim, savcı ve avukat olmak isteyenlerin bu sınavı geçmeleri gerektiğini belirtti.

Tunç, konuşmasında Ümraniye’deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’a rahmet diledi ve yargı teşkilatının suç ve suçlularla mücadelesindeki kararlılığını vurguladı. Bakan, "Milletimizin huzurunu bozmaya çalışan suç şebekeleriyle tavizsiz mücadelemizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç, adaletin tecelli edeceği mekanların, adaletin vakarına uygun olarak inşa edilmesinin önemine değinerek, adalet saraylarının sayısının 22 yılda 66’dan 369’a çıkarıldığını belirtti. Ayrıca, yargı hizmetlerinde teknolojiye verdikleri önemi vurgulayan Tunç, yapay zeka ile yargı hizmetlerinde birçok alanda ilerleme kaydedileceğini açıkladı.

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç hafta içinde Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni kamuoyuyla paylaşacağını ve belge ile yargıda önemli reformların hayata geçirileceğini söyledi. Reformlarla yargıya olan güvenin artırılması hedefleniyor.

Tunç’un konuşmasının ardından Kemer Adalet Sarayı’nın temeli, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla atıldı.