Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Barosu Yeni Hizmet Binası'nın açılışında yaptığı konuşmada, hukuk eğitimine ve avukatlık mesleğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, hukuk eğitiminin önemine vurgu yaparak, kontenjan barajını 100 binin altına düşürmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan Tunç, konuşmasında hukuk eğitimine yönelik yapılan düzenlemelere dikkat çekti. Şu anki durumda 120 bine düşürülen hukuk kontenjan barajının, yüksek puanlı öğrencilerin avukat olabilmesi için 100 binin altına çekilmesi planlanıyor. Tunç, bu düzenlemelerin hukuk fakültelerindeki eğitim kalitesini artırmayı amaçladığını söyledi.

Adalet Bakanlığı, hukuk fakültesi mezunlarının direkt olarak baroya başvuramayacaklarını açıkladı. Avukatlık stajına başvurabilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nı kazanma şartı getirildi. Eylül sonunda ilk kez yapılacak olan bu sınavı başarıyla geçen adaylar, avukatlık stajlarına başlayabilecekler. Aynı sınav, hakim ve savcı yardımcılığına girebilmek için de gerekli olacak.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Süper hızlı tren projesinde son viraj Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Süper hızlı tren projesinde son viraj

Bakan Tunç, avukatlık mesleğinin önemine değinerek, avukatların çalışma koşullarını iyileştirmek ve niteliklerini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Adalet Bakanlığı olarak avukatlara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Tunç, avukatların başarılı çalışmalarının yargının ve adaletin başarısını doğrudan etkilediğini vurguladı.

Tunç, arabuluculuk ve uzlaştırma gibi alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin gelişmesinin de avukatların çalışmalarına bağlı olduğunu belirtti. Avukatların bu alanlarda gösterdiği başarı sayesinde, bu yöntemlerin daha da geliştirileceğini söyledi.

Bartın'ın gelişmesi ve kalkınması için çalışmaların sürdüğünü belirten Tunç, kalkınma sürecinin istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı. Programa Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ve Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin ile hukukçular katıldı.